retsept_saare_smetana_porgand_v6is_praetud

VN:F [1.9.22_1171]
Hinne: 4.5/5 (2 votes cast)

  • 500g porgandeid
  • 2 spl võid
  • 3 spl Saare Smetana hapukoort
  • soola
  • paar tüümiani oksa (soovi korral ka köömneid).

Lõika puhastatud ja kooritud pordandid tükkideks (esmalt tee porgand pooleks ja siis pikkupidi neljaks). Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta. Sulata pannil või, lisa juurde tüümianioksad ja keedetud porgandid. Prae korralikult (aga kiirelt) läbi. Sega juurde Smetana hapukoor. Vajadusel maitsesta vastavalt soovile.

Retsept on pärit Ragne Värk kokkaraamatust “Lihtsalt linnulihast”
ja sobib suurepäraselt nii linnuliha kui ka muude toitudega.